Prisustvuj događaju “BiH vs the World: eCommerce face-off”

eCommerce asocijacija u BiH i Startup studio pozivaju sve koje interesuje svijet eCommerca da prisustvuju razgovoru “BiH vs the World: eCommerce face-off”, koji će se održati 09.6.2022. godine u 18:00 sati u Startup studiju Sarajevo.

Bavite li se eCommerce-om ili imate ambiciju za isti? Zanima vas ova tematika i želite znati šta vas čeka… Primjerice: koji su najnoviji eCommerce trendovi? Čime i kako se trguje online u svijetu?
Onda je ovo jedinstvena prilika da saznate najnovije i najrelevantnije informacije o eCommerce trendovima u svijetu i BiH.

Neke od tema o kojima će biti riječi su:

  • Primjeri iz eCommerce prakse u inostranstvu
  • eCommerce razlike između tržišta u razvijenim državama i BH tržišta
  • Metode plaćanja koje se koriste “vani”
  • eCommerce prakse i metode koje pojedinci, startupi, i biznisi mogu prisvojiti u BiH da bi postali uspješni(ji)
  • Budućnost za internet prodaju u svijetu i Bosni i Hercegovini
  • Kako se pripremiti za trendove koji dolaze
  • Kako izbjeći česte greške u razvoju eCommerce tržišta

Govornici, s kojima ćete moći razgovarati, su članovi i partneri eCommerce asocijacije u BiH – eksperti i ekspertice te i praktičari i praktičarke u eCommercu.

Jedna od govornica je Nina Angelovska; bivša ministrica finansija vlade Sjeverne Makedonije, ali i osnivačica i CEO vodeće web-stranice za e-prodaju i kupovinu u Sjevernoj Makedoniji, Grouper.mk. Također obnaša i funkciju predsjednice eCommerce asocijacije Sjeverne Makedonije, te je povremena saradnica časopisa Forbes.

Nini se pridružuje i Larisa Hohmann iz Njemačke, koja je Digital & E-Business direktorica u znamenitoj Shiseido grupaciji, a svoje bogato iskustvo gradila je i kao voditeljica digitalnih strategija i inovacija u L’Oréalu (Njemačka). Larisa je članica savjetodavnog odbora eCommerce asocijacije u BiH.

Iz Londona će se javiti još jedna članica savjetodavnog odbora eCommerce asocijacije u BiH, Emina Puncuh, magistrica poslovne administracije i korporativnih finansija te savjetnica stranim poslovnim odborima. Emina predaje predmet Finansijski menadžment studentima na Institutu visoke mode u Londonu.

Još jedna od uvaženih govornica je i Biljana Lovrinović Abel, vlasnica Equus Group – marketinške konsultantske kuće sa sjedištem u Clevelandu, Ohajo (SAD) i vlasnica Galop Digital, kompanije za digitalna rješenja sa sjedištem u Bosni i Hercegovini.

Svoje znanje i iskustva će također podijeliti i Amir Trokić – direktor Account Managementa u Mastercardu te Senad Šantić – poduzetnik, osnivač i CEO kompanije ZenDev, obojica članovi savjetodavnog odbora eCommerce asocijacije u BiH. Pionir eCommerca Marcel Majsan, predsjednik Udruženja eCommerce Hrvatska i osnivač Survival Kit web prodavnice javit će se iz Hrvatske, a Azra Kovačević, specijalistkinja za digitalni marketing i online prodaju u Alma Ras  i Sanel Bosnić, potpredsjednik Uprave u Stanić Trade d.o.o., gostovat će u Studiju.

Nestrpljivi ste da prisustvujete ovom događaju? Prijavite se na idućem linku – broj mjesta je ograničen!

Razgovor će se održati 09.06.2022. godine u 18:00 sati, u prostorijama Startup studija Sarajevo (Maršala Tita 54/II).

 

Pokrovitelji događaja su kompanije Stanić Trade i Alma Ras.

P.S.: Ukoliko se prijavite a mjesta već budu popunjena, ne brinite. Nakon događaja, na raspolaganju ćete imati video na kojem ćete moći pogledati i poslušati sve o čemu se razgovaralo.

Video možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=3U3XEgUk1Z4