Pozivamo vas na eCommerce Day 2023: Budućnost marketinga i e-trgovine na jednom mjestu!

U eri digitalne revolucije, eCommerce (e-trgovina) ne samo da preoblikuje način na koji se posluje, već postavlja i nove standarde u svijetu marketinga. Kao ključni pokretač savremenog marketinga, e-trgovina pruža neviđene mogućnosti.

Amazon, već poznat kao najveća eCommerce platforma na svijetu, sada dodatno fascinira tržište transformirajući se u najbrže rastuću platformu za marketing i oglašavanje.

U svjetlu ovih promjena, za marketinške stručnjake postaje neupitno da je razumijevanje i iskorištavanje potencijala e-trgovine ključno za budućnost njihove profesije.

Ova globalna tendencija ima snažan odjek i u Bosni i Hercegovini. Dok razvijena tržišta sve više prepoznaju važnost e-trgovine, marketing stručnjaci iz BiH suočavaju se s izazovima i prilikama koji dolaze s digitalnom transformacijom. Upravo zbog toga ključno je da se i oni kontinuirano educiraju i prilagođavaju najnovijim trendovima, kako bi ostali konkurentni i maksimalno iskoristili potencijal koji nudi eCommerce.

U svjetlu navedenih trendova, 11. oktobra 2023. godine u Hotelu Hills u Sarajevu organiziramof najveći eCommerce događaj u Bosni i Hercegovini – eCommerce Day. Ovaj događaj je integralni dio tradicionalnog Sarajevo Marketing Summita, renomiranog godišnjeg okupljanja stručnjaka iz oblasti marketinga i komunikacija. Ovogodišnji eCommerce Day, pod temom “eCommerce Mastery”, posvećen je razumijevanju trendova online tržišta.

“U vremenu kada digitalni svijet doživljava rapidan rast, razumijevanje eCommerca postaje nezaobilazno za sve marketinške stručnjake i profesionalce. Naša je želja da kroz predstojeći eCommerce Day pružimo platformu na kojoj će se prezentirati najaktuelnije prakse, inovacije i strategije. Očekujemo da će svaki učesnik pronaći nešto novo, korisno i primjenjivo za svoj svakodnevni posao. Pozivamo sve da se pridruže ovom događaju i zajedno s nama istraže najnovije trendove i prakse u svijetu e-trgovine”, ovim povodom izjavila je za medije naša izvršna direktorica Belma Agić.

U sklopu ovog događaja, posjetitelji će imati priliku učiti od lidera u industriji, razmjenjivati iskustva i stvarati nove poslovne kontakte.

Detaljniji pregled događaja, agenda i informacije o govornicima dostupni su na ecommercekonferencija.ba.