Potpisan sporazum: eCommerce asocijacija u BiH u partnerstvu sa Hrvatskim poslovnim klubom u BiH!

Sa zadovoljstvom objavljujemo potpisivanje Sporazuma o saradnji između eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskog poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini (HPK). Ovaj korak predstavlja početak značajne saradnje između dvije organizacije koje djeluju sa zajedničkim strateškim ciljevima i vrijednostima u cilju unapređenja poslovnog okruženja na tržištu.

Obje organizacije su posvećene stvaranju podrške privrednim subjektima i jačanju trgovinskih veza. Sporazum otvara mogućnost za sinergiju na više ključnih područja. Jedno od tih područja je podrška digitalnom poslovanju, gdje će eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini igrati ključnu ulogu u zagovaranju i promociji e-trgovine te poboljšanju svih aspekata digitalnog poslovanja. 

Hrvatski poslovni klub će moći iskoristiti resurse i znanje Asocijacije kako bi unaprijedio digitalne trgovinske vještine svojih članova i ponudio im dodatnu vrijednost. Važan aspekt saradnje je i razmjena informacija. Hrvatski poslovni klub se fokusira na unapređenje poslovne saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok eCommerce asocijacija teži unapređenju trgovinskih veza. Ova sinergija omogućava efikasnu i produktivnu razmjenu informacija i iskustava između organizacija i njihovih članica.

Saradnja nam omogućuje organizovanje zajedničkih seminara, radionica i vođenju dijaloga o najboljim praksama na tržištu. Također, podržava obje organizacije u navigaciji zakonodavnih okvira za e-trgovinu i promociji sigurne internet trgovine. Hrvatski poslovni klub radi na povećanju poslovnih prilika za svoje članove u regiji, što se idealno poklapa sa ciljem eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini da približi e-trgovinu domaćem tržištu i EU kao i globalnim tokovima.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji je korak ka snažnijoj koordinaciji aktivnosti, zajedničkom lobiranju kod kreatora politika i zakonodavstva, te proširenju mreže kontakata i informacija. Ova saradnja će imati direktan pozitivan uticaj na članice obje organizacije i na tržište Bosne i Hercegovine u cjelini.

Radujemo se uspješnoj realizaciji zajedničkih inicijativa i dugoročnom partnerstvu!