Održali smo eCommerce Day 2023: Inovacije, trendovi i budućnost digitalne trgovine u BiH!

eCommerce Day, najprestižniji događaj posvećen e-trgovini u Bosni i Hercegovini, uspješno smo realizirali kao sastavni dio tradicionalnog Sarajevo Marketing Summita. S centralnom temom “eCommerce Mastery”, ovaj dan usmjerili smo na razumijevanje trendova i praksi u svijetu online tržišta.

Pažljivo smo kreirali sadržaj događaja kako bi se istaknula važnost e-trgovine, segmenta koji rapidno raste u poslovnom svijetu. Učesnicima smo pružili priliku da kroz različite panele, diskusije i prezentacije steknu uvide o ključnim strategijama, najnovijim inovacijama i izazovima koji oblikuju savremeni pejzaž e-trgovine.

“U eri digitalne revolucije, e-trgovina nas je postavila pred nove izazove ali i otvorila vrata neograničenim mogućnostima. Pozivam sve kompanije da se pridruže našoj zajednici i da zajedno gradimo bolji ekosistem za e-trgovinu u BiH”, rekao je, otvarajući konferenciju, predsjednik naše asocijacije Orhan Gazibegović.

Tokom događaja, učesnici su se uronili u dinamičan svijet e-trgovine. Fokus je bio na naprednim strategijama brendiranja koje koriste savremene tehnologije i analitiku, ciljajući na izgradnju snažnih veza s potrošačima u digitalnoj eri. Stručnjaci i praktičari iz oblasti e-trgovine pružili su dragocjene uvide kroz konkretne primjere i studije slučaja, osvjetljavajući inovativne pristupe koji mijenjaju tržišne dinamike.

U sklopu konferencije, predstavili smo platformu www.ecommerce4all.eu kao važan resurs koji pruža vrijedne informacije i alate za unapređenje e-trgovine u regiji. Platforma je osmišljena kako bi olakšala online poslovanje, omogućila bolje razumijevanje eCommerce tržišta i pružila podršku brendovima i kompanijama u njihovom rastu. Ova platforma je potpuno besplatna.

Kroz sveobuhvatne inicijative poput ovog okupljanja lidera, inovatora i entuzijasta iz svijeta e-trgovine, naša asocijacija nije samo potvrdila svoju ulogu središnje figure u razvoju digitalne trgovine, već smo i ponovno istakli svoju nepokolebljivu posvećenost unapređenju sektora. Naša asocijacija ne služi samo kao most između inovacija i primjene, već i kontinuirano pruža podršku, obrazovanje i mogućnosti za povezivanje svim akterima industrije, s ciljem kolektivnog odgovora na izazove koje donosi digitalno doba.