Burch Start Me Up High School takmičenje

U nedjelju 13.2.2022. godine održalo se Burch Start Me Up High School takmičenja za srednjoškolce. Cilj ovog takmičenja je okupiti malade ljude iz svih dijelova Bosne i Hercegovine te ih učiti o poduzetništvu kroz razne aktivnosti i radionice. Srednjoškolci su kroz takmičenje formirali svoje biznis ideje i radili na njima kroz 3 modula.

Naša izvršna direktorica, Belma Ljuta Agić, je kao članica žirija prisustvovala završnim pitch prezentacijama Burch Start Me Up High School takmičenja koje se održalo na Internacionalnom Burch Univerzitetu. Žiri je bio sastavljen od profesionalaca iz svijeta inovacija i poduzetništva, a naša Belma je rado prihvatila poziv ocjenjivanja završnih prezentacija mladih inovatora. U žiriju su također bili i Amra Omeragić ispred Finance in motion BiH, Dajana Džindo iz Fondacije 787 i Senad Šantić predstavljajući kompaniju ZenDev koja je ujedno i naš partner.

Srednjoškolci su na ovom takmičenju pokazali kreativnost i predstavili svoje odlične ideje. Među najboljima izdvojili su se timovi:

  • MetaFour čija je ideja softver koji omogućava prevođenje govora u znakovni jezik i obrnuto
  • Soft Robotics sa svojom idejom o novoj tehnologiji kojom bi se stvarala bolja oprema za vatrogasce i spasioce, što bi igralo značajnu ulogu pri spašavanju u urušenim objektima
  • Roomie koji imaju ideju za aplikaciju koja će spajati stanodavce i studente ali i olakšati pronalazak cimera

Internacionalni Burch Univerzitet je nagradio najbolje timove vrijednim nagradama. 48 000 KM podijeljeno je najboljim idejama, čime su i omogućeni prvi koraci u implementaciji i razvijanju proizvoda.

Mladi poduzetnici su naprosto ostavili sve prisutne oduševljenima, a ovo su riječi naše izvršne direktorice:
“Želim da se zahvalim što ste me pozvali. Bila mi je čast biti dio ovakvog događaja, svjedočiti našoj talentovanoj i inspirativnoj mladoj generaciji – našoj budućnosti – koja strastveno pokazuje svoju kreativnost, radoznalu žeđ za znanjem i intelektom – kao i neke briljantne i inovativne prijedloge. Hvala i bravo Admiru i Burch Univerzitetu – veselim se narednom događaju!”

eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini je počastvovana što je imala priliku upoznati i čuti mladu nadu naše države. Želimo ali imamo i dužnost podržati nove start up-e na njihovom putu ka uspjehu.
Naša vrata su otvorena za sve!