Adria Summit prevazišao regiju

„Adria Summit 2022-Future of Digital Commerce“

Prvi Adria Summit 2022, čiji smo ponosni partner, zvanično je završen ali kontakti nastavljaju da se produbljuju. Kroz dvodnevnu diskusiju o budućnosti digitalne trgovine, vizije o digitalnom rastu razmjenjivalo je preko 400 gostiju, uz teme koje je postavilo 70 govornika iz čak 18 država.

Od izuzetnog Marca Landija koji je vratio Steva Jobs-a u Apple, do perspektivnog sedamnaestogodišnjeg Lovra Mršića – Adria Summit je ispitao mnoštvo tema iz oblasti brendinga, logistike, marketinga, tehnologije, budućnosti organizacije rada, ali i saradnje u regionu. Uz učešće svih eCommerce asocijacija iz regiona, naš zaključak je da odlazimo iz Istre sa savješću o budućnosti digitalne trgovine, kako da je unaprijedimo i bolje sarađujemo.

Na konferenciji su o svojim iskustvima govorili brojni stručnjaci u digitalnom marketingu i trgovini. Prvog dana konferencije naš kolega Orhan Gazibegović učestvovao je u panelu pod nazivom “Power of Brands in eComm”. Razgovaralo se o najvažnijim elementima branda i brandinga u eCommercu. Drugi dan smo vodili prijatan razgovor s članom našeg Savjetodavnog odbora Nikolom Mehandžićem. Nikola je direktor poslovnog razvoja za tržišta Zapadnog Balkana kompanije Payoneer i pričali smo o dolasku Payoneera u regiju i kako fintech mijenja svijet. Iako je to bila jedna od završnih sesija Samita sala je bila puna.

Digitalne tehnologije mijenjaju živote svih nas, od načina kako komuniciramo pa do toga kako živimo i radimo. Digitalizacija u poslovnom svijetu nudi brojna rješenja u mnogim izazovima s kojima se cijeli svijet suočava. Mogućnosti koje digitalizacija u svijetu modernih tehnologija nudi, između ostalih, jest i otvaranje novih radnih mjesta, unapređenje obrazovanja, poticanje konkurentnosti i inovacija, a samim time i mogućnost unapređenja poslovanja na mikro i makro razini. Stoga, ovakav tip konferencija kao što je ove godine „Adria Summit“ u Umagu, gdje se okupljaju stotine sudionika iz poslovnog svijeta, ekonomiji daje vjetar u leđa u smjeru bržeg napretka, rasta i razvoja.

Aktualne teme, inspirativne diskusije i odlično druženje. Radujemo se narednom Adria Summitu iduće godine.